-5 C
Tuzla
09.12.2023.

Počeli radovi na regionalnoj cesti Priboj – Teočak: Vrijednost projekta 1,6 miliona KM

Najveći projekat Direkcije cesta TK u planu realizacije za 2020.godinu jeste izgradnja regionalnog puta R-456B Priboj – Teočak. Danas su izvođači radova uvedeni u posao, a izvor finansiranja je Direkcija regionalnih cesta.

Radi se o dionici od 1600 metara. Vrijednost projekta je oko 1,6 miliona maraka. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Institut za građevinarstvo Banja Luka” – kazao je Zijad Omerčić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Ova dionica puta bila je uska i saobraćaj se odvijao otežano. Dodatni problem predstavlja i nepostojanje trotoara, te se i sigurnost pješaka ovom dionicom naseljenog mjesta dovodila u pitanje. Totalnom rekonstrukcijom uveliko će biti olakšano saobraćanje, ali će i bezbjednost pješaka biti na visokom nivou.

“Veliki dio pješaka pogotovo učenika se kreće ovdje i postojala je velika mogućnost da dođe do neke nesreće. Rekonstrukcijom ove ceste dobit ćemo normalan saobraćaj u dvije trake, a ono što je najbitnije jeste i pješačka staza što će uveliko olakšati građanima općine Teočak, pogotovo djeci, normalno kretanje cestom. U općini Teočak ovo je glavna saobraćajnica koja povezuje sve mjesne zajednice Teočaka izuzev Sniježnice i Jasenkovca” – naglasio je Tajib Muminović, načelnik općine Teočak.

Rok za završetak radova je 120 dana, s tim da Direkcija cesta priprema plan rada za 2021. godinu, čijom bi realizacijom u narednoj godini na ovoj dionici puta trebalo biti završeno još 1500 metara puta.

Vezane vijesti

TUZLA