Počeo zimski kamp za U-17 reprezentativke BiH

     

U Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici je počeo zimski kamp za ”U-17” reprezentativke Bosne i Hercegovine.

Izabranice Ilije Lucića su odradile danas jedan trening, a selektor o programu ovog kampa kaže:

”Ovo je prvo okupljanje ove godine za kadetkinje i pozvali smo 30 igračica. U nedjelju su odigrale kontrolnu utakmicu podijeljene u dvije ekipe, što smo inače radili zadnji dan priprema. U ponedjeljak ćemo odraditi dva treninga, u utorak jedan, a zadnji dan ćemo raditi antropološka testiranja”.

Lucić ističe da ove godine ”U-17” selekciju očekuje veliki broj reprezentativnih akcija:

”Pored zimskog kampa, ovog mjeseca ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Srbije. Nakon toga idemo u Finsku na razvojni turnir, a potom smo zakazali po dva prijateljska dvomeča sa Crnom Gorom i Mađarskom. Imaćemo dosta okupljanja ove godine kako bismo ekipu kvalitetno spremili za kvalifikacije”.

Ilija Lucić očekuje dobre rezultate od ove generacije kadetkinja.

”Svake godine postavimo sebi za cilj plasman u elitni krug kvalifikacija. Osam djevojaka koje su nastupale u prošlim kvalifikacijama su nam i sad na raspolaganju. Većinu igračica poznajemo jer su prošle kroz ”U-15” selekciju. Na ovom okupljanju ćemo testirati i 8 novih. Smatram da ima talentiranih igračica u ovoj generaciji i nadam se da ćemo ove sezone izboriti plasman u elitni krug”, naveo je Lucić.