Početkom septembra konferencija o ”Inicijativi 20+5+6”: Izmjene zakona za rasterećenje privrede

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Večernji list a pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske komisije u BiH organizuju konferenciju ”Inicijativa 20+5+6 – Stanje i perspektive ekonomskog razvoja”.

Konferencija će se održati 4. septembra u hotelu Mepas u Mostaru, a očekuje se učešće više od 200 biznismena, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te međunarodnih organizacija prisutnih u našoj zemlji, saopćeno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

”Inicijativa 20+5+6” koja će biti u fokusu konferencije, predstavlja set prijedloga novih zakona, izmjena i dopuna postojećih zakona te izmjena i dopuna podzakonskih akata, s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

U okviru konferencije ”Inicijativa 20+5+6 – Stanje i perspektive ekonomskog razvoja” bit će održana dva panela. Prvi panel nosi naziv “Zašto je rasterećenje privrede prioritet za rast i razvoj bh. društva?”,  a o toj temi govorit će panelisti Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH, Miljenko Crnjac, direktor i vlasnik kompanije M.C.I. iz Širokog Brijega, Petar Ćorluka direktor i vlasnik kompanije Violeta Grude, Branimr Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj, Snježana Koepruner, direktorica kompanije GS-TMT Travnik i  Adem Hanić, direktor  TMD Group Gradačac. Moderator ovog panela je Marin Ivanišević, vlasnik i direktor računovodstvene kuće Revicon.

”Sinergija kreatora ekonomskih politika – predstavnika vlasti i poslovne i međunarodne zajednice – u kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta” naziv je drugog panela. O toj temi govorit će panelisti Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Jelka Milićević, ministrica finansija Federacije BiH, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK i Khaldoun Sinno, otpravnik poslova Delegacije Evropske unije u BiH. Moderator drugog panela je Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca FBiH.

Konferencija u Mostaru okupit će na jednom mjestu poslodavce i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti te omogućiti da se u direktnom razgovoru dobiju stavovi predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti o zakonskim rješenjima koja je predložilo Udruženje poslodavaca FBiH kroz ”Inicijativu 20+5+6”.