13.9 C
Tuzla
30.11.2023.

Podcast o Tuzli: Brzim hodom do Olimpijade sa Kadom Delić Selimović

U danu kada se otvaraju Zimske olimpijske igre u Pekingu u okviru podcasta “Tuzla calling”, 46. redovnu epizodu posvetili smo našim sjećanjima na Olimpijadu u Barceloni 1992. godine. Novu epizodu podcasta možete gledati već danas od 15:00 sati putem YouTube kanalu RTV Slon. I sasvim iskreno, odati ćemo vam tajnu, naša produkcijska ekipa jako je emotivno doživjela razgovor koji slijedi. A da su emocije opravdane govori i podatak da je kroz historiju Tuzla kao grad dala 13 olimpijaca a da je njih šestoro bilo iz atletike.

Iz opisa epizode izdvajamo: 

AK “Sloboda-Tehnograd” je jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva ne samo u gradu Tuzli, Tuzlanskom kantonu, nego i na cijelom području Bosne i Hercegovine. Atletičari/ke ovog Kluba godinama su predstavnici na velikim međunarodnim takmičenjima kao što su Olimpijske igre, Svjetska i Evropska prvenstva, Mediteranske i Balkanske igre, na kojima su ostvarivali dobre rezultate. Klub je imao velike atletičare kao što su Ivan Mustapić, Ismet Salispahić, Tomo Stefanović, Vinko Galušić, Jasmin Salihović, Damir Haračić, Adnan Malkić, Nađa Avdibašić, Marica Mršić, Jasna Fočak, Kada Delić, Mara Mićanović, Nermina Mujić, koji su pronijeli slavu ne samo grada Tuzle nego i Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. Nova plejada mladih atletičara kao što su, Melika Kasumović, Lejla Džanić, Jasmin Gavranović, Arnela Šiljegović, Samra Sofić, Adisa Belkić, Melisa Hasanbašić, Benjamin Abdulahović, Mahir Kurtalić, Amel Hadžić, Rusmir Malkočević obećava da će i oni sutra biti naši najbolji ambasadori. Sam Klub osnovan je davne 1947. godine. U klubu postoje selekcije: mlađi juniori, juniori i seniori. Broji 186 članova, a takmiči se u kupu BiH i državnom prvenstvu. U 46. redovnoj epizodi podcasta sa Kadom Delić, razgovaramo o AK „Sloboda -Tehnograd“ o 75. godina postojanja ovog kluba, o njenoj profesionalnoj karijeri, o atletici, o sportu, o Tuzli.

Podsjećamo, prošle sedmice imali ste priliku slušati i gledati drugi dio razgovora sa Zlatkom Berbićem, u kojem smo se, između ostalog, sjetili i prvog rekoroda zbog kojeg je Tuzla upisana u slavnu knjigu Ginisovih rekorda. Ukoliko ste propustili prošlosedmično izdanje, epizodu možete pogledati u produžetku teksta. 

Inače, RTV Slon od aprila prošle godine do ovog petka, producirala je i objavila je 46 redovnih i četiri specijalne epizode, odnosno ukupno 50 različitih priča o Tuzli. Sve ranije epizode dostupne su na našim društvenim mrežama i na YouTube kanalu kao pojedinačni sadržaji, odnosno kao playlista, a za sve one koji više vole audio zapis, epizode možete poslušati putem Soundcloud naloga RTV Slon, sve ovo sasvim besplatno, bilo kad i bilo gdje. Ukoliko vam se sviđa ponuđeni sadržaj pozivimo vas da se pretplatite na YouTube kanal RTV Slon (i ovo je besplatno) kako bi dobili obavijest kada je za pregled i preuzimanje dostupan novi sadržaj.

 

Vezane vijesti

TUZLA