17.8 C
Tuzla
09.06.2023.

Podrška izgradnji tribine na stadionu Studenac

Fudbalski klub „Mladost“ iz Soline ambiciozno je ušao u projekat izgradnje tribine na stadionu Studenac u tuzlanskom naselju Solina.

Gledajući finansije i teško stanje izazvano pandemijom koronavirusa, prvobitna ideja je bila izgradnja samo jednog segmenta tribine. Iz dana u dan, kako su se radovi razvijali, sve veća podrška je dolazila od sportista, sportskih radnika, prijatelja kluba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U prodaju su puštene i karte „Stolica za Mladost“ u vrijednosti od 25 KM kako bi navijačima i svim drugim zainteresovanim dali mogućnost da podrže izgradnju tribine. Akcija je naišla na odobrenje kod tuzlanske javnosti, a vrlo brzo se proširila i na druge gradove.

„Sretni smo što smo možda jedinstveni po projektima koje realizujemo. Cilj nam je da razvijamo sport i osiguramo mlađim naraštajima da napreduju i ostvaruju dobre rezultate u svim selekcijama, od najmlađih kategorija do seniora. Realizovali smo veliki broj projekata zahvaljujući ljudima koji su aktivno uključeni u rad kluba, prijateljima, navijačima, ali i velikom broju simpatizera, lokalnoj vlasti, a izgradnja tribine je možda do sad i najveći i najzahtjevniji projekat. Podrška dolazi sa svih strana i sretni smo što su i drugi prepoznali naš rad“, saopšteno iz Kluba.

Svakodnevno se na zvaničnoj klupskoj stranici mogu vidjeti slike poznatih lica, eminentnih stručnjaka iz oblasti kojim se bave koji pružaju podršku ovom projketu. Danas su objavljena i nova imena osoba koji su podržali izgradnju tribine. Uradili su to fudbaleri Slobode, bivši i sadašnji, njih nekolicina, koji su odlučili podržati lijepu sportsku priču.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!