Pogledajte koje ulice će sutra imati izmijenjen režim saobraćaja zbog biciklijade

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zbog održavanja 8. tuzlanske biciklijade, u nedjelju 25. avgusta od 08 do 14 sati bit će obustavljen saobraćaj kroz naselje Stupine. Koristit će se alternativni pravac saobraćajnicom u ulici Bulevar II Korpusa. U periodu od 11:00 do 12:00 sati bit ce povremena obustava saobraćaja na dionici kretanja kolone učesnika na biciklima.

Dužina koju će biciklisti preći je 13.8 km.

Biciklijada kreće sa Stupina, a dalje odredišne tačke su: Hotel Tuzla, Dom Penzionera, SKPC “Mejdan”, BKC, Miladije, Ytong (Siporex), Solana, Irac, Skver, Komplex slanih jezera “Panonica”, Brčanska Malta, a krajnji cilj je doći ponovo sa tačke polazišta – do Stupina.

Inače, sve je spremno za početak 8. tuzlanske biciklijade. Događaj koji je nakon nekoliko godina izrastao u tradicionalni, svake put okupi na stotine zaljubljenika u biciklizam, sport i zabavu. Tradicionalna Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta a ove godine održat će se 25. avgusta od 08:00 sati. . Sve učesnike očekuje odlična cjelodnevna zabava ističu organizatori koji i ove godine očekuju rekordan broj učesnika.

“Vraća nam se od ove godine i turistički vozić, tkao da će i on biti atrakcija na samoj biciklijadi. Do sad imamo dvije hiljde prijavljenih učesnika, dakle za dva dana dvije hilajde učesnika. Do nedjelje očekujemo da će biti premašen broj od prošle godine od četiri hilčajde učesnika na šta smo doista ponosni” – istakao je Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla.