28.9 C
Tuzla
16.08.2022.

Pojačan promet vozila na granicama

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta, a zbog visokih temperatura tokom dana, vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, navode iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine granični prelaz Gradina nije u funkciji.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Deleuša, Zupci, izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

POSLJEDNJE DODANO