Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima B. Gradiška i B. Brod

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, od večeras u intervalima od 00.30 do 01.30, od 02.00 do 03.30 i od 04.00 do 05.30 sati dolazit će do obustave saobraćaja.

 

Tokom dana u tunelu Vranduk saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

 

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

 

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

 

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

 

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

 

Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.