Pojedinačno AP FBiH u dvorani i nastup Pezera i Mešića u Beograd

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Sarajevu se danas u olimpijskoj dvorani “Juan Atonio Samaranch“ – Zetra održava Pojedinačno prvenstvo Federacije BiH u atletici za seniore i juniore. Tehnički organizator takmičenja je AK “Novi grad“.

U programu takmičenja predviđene su discipline 60 m i 60 m pr – seniori, gdje pravo nastupa imaju seniori, juniori, mlađi juniori i djeca.

– Na Federalnom prvenstvu u Sarajevu nastupaju najbolji takmičari iz FBiH koji se bore za medalje i titule prvaka FBiH za 2021, dok će van konkurencije ali u borbi za rezultat i eventualno ispunjene norme za balkanska prvenstva i obaranje državnih rekorda nastupiti i takmičari iz Rs. Pored ovih disciplina predviđena je revijalna trka na 60 m u kategoriji cicabana – saopćeno je iz Atletskog saveza FBiH.

Pobjednici po disciplinama u obje konkurencije seniora i juniora osvajaju naslov “Prvak FBiH za 2021. godinu”, a za troje prvoplasiranih bit će dodijeljene medalje.

Zbog epidemioloških mjera, ukoliko bude veliki broj prijavljenih, organizator ima pravo da ne primi prijave iz nižih kategorija, učesnike van konkurencije ili da otkaže neku od utrka.

Pored Pojedinačnog prvenstva Federacije BiH za seniore i juniore, danas će takmičari sa područja Federacije BiH i atletskih klubova iz FBiH na Otvorenom prvenstvu Beograda nastupiti i najbolji bacači BiH Mesud Pezer i Kemal Mešić, koji se trenutno nalaze na pripremama u Beogradu gdje se pripremaju za nastupe na Svjetskom, Evropskom i Balkanskom evropskom prvenstvu, saopćeno je.