Pokažimo humanost: Lukavčanin Mirnes Kuduzović živi bez krova nad glavom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Tridesetpetogodišnji Mirnes Kuduzović iz Lukavca, koji boluje od Kronove bolesti, nema novca za lijekove i svu potrebnu higijenu koju ova bolest zahtijeva. Trenutno je hospitalizan na Klinici za interne bolesti UKC-a Tuzla, gdje očekuje operaciju. Kaže da nakon operacije neće imati gdje biti jer smještaja nema, kao ni novca da ga plati.

Kuduzoviću je 2006. otkrivena Kronova bolest koja je potvrđena PHD nalazom i enterocutanim fistulama koje se često inficiraju. Već je imao nekoliko operacije, a fistule se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju i prave zdravstvene probleme.

Želja mu je imati krov nad glavom… 

”Jedino što imam je zdravstveno osiguranje s biroa, jer sam završio Mješovitu srednju mašinsku školu. Nemam nikakva primanja. Nije mi problem ni gladovati, naučio sam, ali samo da imam krov nad glavom,” kaže Mirnes.

Mirnes objašnjava da su ga roditelji ostavili nakon rođenja i nikada se više nisu pojavili. Danas rastavljeni žive u inostranstvu. Odhranila ga je nena, ali poslije njene smrti jedno vrijeme je boravio kod tetke. Već nekoliko godina se snalazi uz pomoć dobrih ljudi.

Svi oni koji bi na bilo koji način željeli pomoći Mirnesu Kuduzoviću mogu se javiti na broj telefona 060 300 6699.