Pokrenut web-portal posvećen hadžu i umri

Pokrenut web-portal posvećen hadžu i umri

Autor: -

Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, s obzirom na složenost organiziranja obreda hadža i umre, pokrenuo je internetsku prezentaciju “Hadž i umra” na adresi www.hadziumra.ba koja ima za cilj ponuditi sve informacije u vezi s hadžom i umrom te organizacijom tih obreda za vjernike iz BiH.

Osim informacija i aktuelnih obavijesti o institucionalnoj organizaciji hadža i umre, edukativnog sadržaja u vezi s tim obredima, javnost će se u danima hadža svakodnevno informirati o boravku bosanskohercegovačkih hadžija u Saudijskoj Arabiji, uz foto i video-izvještaje u HD rezoluciji.

– Ured za hadž i umru stavlja na raspolaganje svim medijima besplatno korištenje sadržaja s pomenute adrese, a na kojoj će se, pored svakodnevnih informativnih izvještaja iz Saudijske Arabije, nuditi i specifične životne priče bh. hadžija – saopćeno je iz Ureda za hadž i umru.

Ovogodišnje izvještaje s hadža zainteresirani će moći pratiti i putem You Tube kanala, Twittera, Google+, Instagrama i Facebook stranice pod nazivom Hadž i umra BiH.