8.3 C
Tuzla
04.10.2022.

Pokušaj „Zelene ljevice“ da preda Tuzlu Bakiru Izetbegoviću neće uspjeti

Građani Tuzle, kolijevke socijaldemokratije, svakodnevno su svjedoci bahatog ponašanja takozvane „Zelene ljevice“, u sastavu SD i DF, koji na sve načine pokušavaju Tuzlu staviti pod istu dirigentsku palicu SDA i Bakira Izetbegovića, kao što su uradili sa Tuzlanskim kantonom odmah nakon Opštih izbora 2018.godine.

Zelena ljevica sa svojim još zelenijim satelitima su klasični politički manipulatori i prevaranti koji su svoju kampanju vodili na jednom velikom i još glasnijem „NE“  sa SDA, a prvu priliku su iskoristili i skočili Bakiru Izetbegoviću u zagrljaj i zajednički, jače nego ikad prije, počeli da djele fotelje, imenuju neadekvatne kadrove na funkcije i zanemare građane u našem kantonu.

Nažalost, osnovna karakteristika kantonalne vlasti u pokušaju, koja radi sve osim onog što je u interesu građana jeste kršenje Ustava i zakona. Politička podobnost je jedina karakteristika koja se preferira za popunjavanje kadrova aktuelne vlasti. Vjerujemo da pravosudne institucije vrijedno rade u interesu pravde i građana.

U ovakvoj situaciji, sa pravom se pitamo da li građani treba da budu zabrinuti, jer pomenuta „Zelena ljevica“  apsolutno je  zanemarila istinu i bavi se a priori podjelom i prodajom Tuzle na predstojećim Lokalnim izborima. Iz aktuelnih dešavanja jasno je vidljivo da su veliki borci borbeni samo za svoje interese.

Gradska organizacija SDP BiH Tuzla vjeruje svojim građanima koji zajednički godinama čuvaju  Tuzlu  i vjeruje da  je Tuzla crvenija nego ikad prije, te sa svojom tradicijom očuvanja antifašizma, multikulturalnosti, multietičnosti, suživota i tolerancije  nikad neće pasti u ruke ljudima koji su prodali obraz i iznevjerili povjerenje građana zarad funkcije i vlastitih interesa.

 

 

GO SDP BiH Tuzla

POSLJEDNJE DODANO