Policijski sat u FBiH na snagu stupa sutra od 18 sati

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Federalni štab civilne zaštite donio je naredbu o uvođenju policijskog sata na teritoriji FBiH.

Prema naredbi koja je donesena naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH od 18 sati navečer do 5 sati ujutru.

Ova naredba stupa na snagu sutra od 18 sati.

 

Iz naredbe se izuzimaju zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti stanja nesreće uzrokovane pojavom Korona virusa kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

Ovoj naredbi prethodila je Preporuka federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare za uvođenjem zabrane kretanja, na zahtjev premijera FBiH Fadila Novalića, koja je poslana Jelki Milićević, ministrici, zamjenici premijera FBiH i zapovjednici FŠCZ i Fahrudinu Solaku, direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i načelniku FŠCZ.

 

Kako je u ovoj preporuci, između ostalog, navedeno nakon detaljne procjene sveukupne sigurnosne situacije na teritoriji FBiH, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19), kao i zbog učestalog kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predloženo je uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji F BiH u navedenom periodu.

Zabrana kretanja stupa na snagu, 22.3. 2020. godine u 18 sati i trajaće do daljnjeg, saopćeno je iz FŠCZ.