15.5 C
Tuzla
03.10.2022.

Politički magazin Tačka: Sve o glasanju i izbornim nepravilnostima, kako možemo zaštiti svoj glas na izborima?

I ovog utorka od 21:00 sat premijerno, u programu TV Slon, gledajte novo izdanje političkog magazina “Tačka”. Donosimo pregled novih pravila koji će biti primjenjeni na izborima 2. oktobra. 

Iz opisa emisije izdvajamo:

U okviru posmatračke misije Koalicije „Pod lupom“ do sada su zabilježene ukupno 942 izborne nepravilnosti i 95 propusta u radu lokalnih izbornih administracija. Najveći broj nepravilnosti, odnosno 484 zabilježena slučaja, odnosi se na preuranjenu izbornu kampanju u vrijeme kada je to zakonom zabranjeno. Od ostalih najučestalijih nepravilnosti, njih 271 odnosi se na zloupotrebu javnih resursa u svrhe političke promocije, uz 54 slučaja rada javnih službenika u kampanji političkog subjekta. O izborima i izbornoj kampanji iz ugla Koalicije „Pod lupom“ govorimo u novom izdanju političkog magazina „Tačka“.

Podsjećamo, “Tačku” emitujemo utorkom od 21:00 sat premijerno u programu TV Slon, reprizno – srijedom od 16:00 sati. Online izdanje bit će dostupno na YouTube kanalu RTV Slon i na Facebook stranici u srijedu od 08:00 sati. Također, online izdanje donosi nešto više detalja koji nisu objavljeni u tv emisiji. Ukoliko ste propustili naše prošlosedmično izdanje snimak emisije možete pogledati u produžetku teksta.

Čičko: Alternativa postojećim politikama je masovan izlazak na izbore!

POSLJEDNJE DODANO