Pomozimo da se Sead Jogunčić oporavi, postoji nada da prohoda

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Dvadesetdvogodišnji Sead Jogunčić iz Tuzle još uvijek se bori za oporavak, nakon teške saobraćajne nesreće 2015. godine u kojoj je poginuo njegov prijatelj.

U nesreći je Sead teško povrijeđen, bio je u komi dva mjeseca smješten u Univezitetski klinički centar Tuzla. Nakon toga uslijedile su brojne terapije, rehabilitacija, ali nažalost, nikada se u potpunosti nije oporavio, te se otežano kreće, uz podršku oca i brojnih pomagala.

Tokom procesa oporavka, Sead je bio na banjskom liječenju u Tuzli, Gradačcu, Fojnici, Krapinskim Toplicama i Gornjoj Trepči.

”Posljednje liječenje u banji Gornja Trepča na koje je otišao zahvaljujući dobrim ljudima koji su prikupili neophodna sredstva, imalo je efekta, jer je osjetio poboljšanje. Nakon toga dobili smo saznanja da u Zagrebu postoji bolnica u kojoj bi Sejo imao mogućnost napredovanja i postoji nada da prohoda. Otišli smo na pregled, pa su ljekari u Poliklinici Glavić, potvrdili da je moguće liječenje i daju veliku šansu za njegov oporavak”, govori nam Seadova mama Amira.

Ljekari su preporučili liječenje u ovoj bolnici u trajanju od oko tri mjeseca, a terapije i rehabilitacija bi koštala 156 hiljada kuna odnosno 40-tak hiljada KM.

Seadovi roditelji nisu u mogućnosti osigurati mu ovo liječenje, pa pozivaju dobre ljude da im pomognu, kako bi on čim prije otišao u ovu Polikliniku i započeo liječenje. Već krajem mjeseca, 30. juna Sead treba ići na pregled u Zagreb.

Ova porodica inače teško živi, u stanu od 19 kvadrata koja je u vlasništvu Grada. Žive od invalidnine Seadovog oca koji je civilna žrtva rata, a dodatna primanja su im od prodaje kokica i košpi pred stadionom Tušanj i za vrijeme utakmica u SKPC Mejdan.

Ukoliko želite pomoći Seadu u liječenju, to možete učiniti uplatom sredstava na žiro račun.

Intesa San Paolo banka

Br. žiro računa: 154-001-00000019-10

Broj partije: 994674-22-452860

Porodici Jogunčić možete se javiti i putem telefona broj 060-308-0497 ili ih posjetiti lično na adresi Envera Šiljka 17, naselje Mosnik u Tuzli.