5 C
Tuzla
03.02.2023.

Popusti svake srijede: Baby-day u apotekama Medex-pharm

S ciljem razvijanja svijesti o važosti brige o zdravlju djece u prvim mjesecima i godinama života ali i pomoći roditeljima upravo u tim izazovima, Apoteke Medex-pharm su pokrenule kampanju OD PRVIH ZUBIĆA DO VRTIĆA u okviru koje je svaka srijeda u apotekama rezervisana za BABY-DAY odnosno dan za popuste na određeni asortiman proizvoda za bebe i djecu. Svake srijede možete potražiti preko 15 prozvoda za zaštitu dječijeg zdravlja sniženih 10% u apotekama Medex-pharm kao i  na medex-pharm  web shopu.

Poznato je da djeca u ranoj životnoj dobi, češće nego kasnije, obolijevaju od infekcija, većinom respiratornih ili crijevnih. Naročito je to tako u prvoj godini kretanja u kolektiv, a pogotovo u jesenjim i zimskim mjesecima kada su te bolesti i najčešće. Određena istraživanja pokazuju da dijete godišnje preboli do osam infekcija dišnih puteva, a djeca koja idu u vrtić do 12.

Dijete je najčešće bolesno do treće godine života zato što njegov imunitet ili obrambeni sistem  nije sazreo. Tek u dobi od 10 do 12 godina dostiže razinu odrasle osobe. Upravo u tom ranom dobu djeci treba više pažnje i brige, a apoteke Medex-pharm potrudit će se da roditeljima i mališanima olakšaju upravo ovaj period – od prvih zubića do vrtića.

Neki od proizvoda koji su dio kampanje su:

– Modilac mliječne formule za dojenčad

– Marissimo baby sprej za nos

– ProbioKid Immuno D3 probiotik

– Rehidran prašak za nadoknadu tečnosti

– Marsovci PROImmun Acute prašak u kesicama za brzu potporu imunitetu

– Marsovci sa Imuneffectom tablete za žvakanje

– Imunocink tablete za žvakanje

– ViruProtect sprej za usta protiv prehlade

Ove i druge proizvode koji su dio kampanje potražite na 10% popusta svake srijede u apotekama Medex-pharm ili na web shopu medex-pharm.ba.

Kampanja će trajati i tokom cijele naredne godine kada kupce očekuju i druge pogodnosti i pokloni.

POSLJEDNJE DODANO