22 C
Tuzla
12.08.2022.

Porezna uprava FBiH: Zbog epidemiološke situacije zabranjuje se ulazak poreznih obveznika u službene prostorije

Shodno Zaključku Vlade Federacije BiH sa sjednice održane dana 09.11.2020. godine, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa Porezna uprava Federacije BiH obavještava porezne obveznike da je u Poreznoj upravi Federacije BiH od 11.11. 2020. godine klizno radno vrijeme, tako da je početak radnog vremena od 8,00 do 9,00 sati, a  završetak radnog vremena od 16,00 do 17,00 sati. U cilju sprečavanja širenja korona virusa zabranjuje se ulazak poreznih obveznika u službene prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a sva komunikacija sa poreznim obveznicima odvijat će se isključivo putem telefona, e-maila i putem pošte.

Pozivaju se porezni obveznici da ne dolaze u organizacione jedinice Porezne uprave Federacije BiH, već da sve akte i podneske dostavljaju elektronski, putem e-maila faksom, ili putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH. Originalne dokumente porezni obveznici su dužni dostaviti naknadno  putem pošte na adrese koje će biti istaknute u svim organizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH.

U slučaju da je prijem poreznih obveznika neophodan isti će se vršiti na jednom mjestu u prizemlju objekta kako bi se onemogućilo kretanje stranaka po službenim prostorijama. Naglašavamo da su porezni obveznici dužni prilikom dolaska u prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave da poštuju higijensko-epidemiološke mjere, da nose zaštitne maske i poštuju socijalnu distancu od najmanje 2 metra.

Shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava Federacije BiH je u prostorijama u kojima radi više zaposlenih organizirala rad od kuće kako bi smanjila broj zaposlenih koji istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru i kako bi se obezbijedila međusobna udaljenost zaposlenih od najmanje 2 metra, smanjila veća fluktuacija ljudi, a time i spriječilo širenje korona virusa.

Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa.

Porezna uprava Federacije BiH je poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i u skladu sa tim razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika.

Direktni kontakt telefoni zaposlenika u svim orgnaizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH nalaze se na web stranici http://www.pufbih.ba/  u dijelu „KONTAKTI”.

 

POSLJEDNJE DODANO