Porić: Djeca su najbolji ambasadori Srebrenice

Porić: Djeca su najbolji ambasadori Srebrenice

Objavio: -

“Kuća dobrih tonova“ Srebrenica, koja je počela da djeluje 2011. godine, s puno ljubavi i razumijevanja u proteklih šest godina ostvaruje dobre rezultate, a njen umjetnički direktor Ismar Porić kaže da je veoma ponosan na svoj tim.

– Mi smo ponosni da nakon šest godina rada imamo više od 400 djece koja učestvuju u našim aktivnostima. Ponosan sam što smo u kratkom vremenu dostigli uspjehe na koncertima i projektima kojima smo radili – ističe Porić u razgovoru za Fenu.

Njihov najveći projekt je, navodi on, bio pjesma “Love people“ koju su 2014. godine radili za poplavljena područja Bosne i Hercegovine, a tim projektom djeca su skupila više od 10 hiljada eura donacije za dvije škole.

Pjesma “Love people“ je osvojila prestižnu nagradu “Global Music Award” za velika postignuća u umjetnosti.

– Pjesma ‘Love people’ je simbol mira i prijateljstva srebreničke djece i to je naš zaštitni znak. Mene raduje činjenica da gdje god dođemo, šaljemo dobru energiju. Djeca su najbolji ambasadori Srebrenice, a mogu reći i BiH, jer su budućnost i pokazuju nas u najljepšem svjetlu – smatra Porić.

Kaže da su njima nagrade vjetar u leđa te najavljuje neke od planova za naredni period.

– U Srebrenici ćemo održati novogodišnji koncert. Za narednu godinu imamo ideje, radit ćemo kamp i novu pjesmu. Ovu godinu pamtićemo kao veoma uspješnu – zaključio je Porić.