21 C
Tuzla
19.05.2022.

Posljednja epizoda video podcasta “Tuzla calling”: Hvala vam!

Ovoga petak od 15 sati na YouTube kanalu RTV Slon premijerno gledajte posljednju epizodu podcasta video podcasta “Tuzla calling”. Proteklih nešto manje od godinu dana ispričali smo 60 različitih priča o prošlosti našeg grada, zabilježili mnogo više vaših sjećanja i svjedočenja, prelistali na stotine fotografija. Utemeljeno na faktima i činjenicama, zapisima, dokumentima i arhivama govorili smo o tome kako se nekad živjelo u Tuzli, govorili smo o izlascima, o arhitekturi, o muzici, kulturi, sportu, gastronomiji, o značajnim događajima iz prošlosti, o znamenitim Tuzlankama i Tuzlacima.

Više od pedest sagovornica i sagovornika bili su dio ovog poduhvata naše medijske kuće i 60. epizoda je prilika da se zahvalimo svima učesnicima i učesnicama, svim gledateljima/gledateljicama, slušateljima/slušateljicama, pratiteljima/pratiteljicama, svima vama koji se bili uz ovaj prvi video podcast.

Od prve epizode koja je objavljena 28. aprila 2021. godine do ove posljednje, koju objavljujemo danas potvrđivali smo tezu da grad čine ljudi, spajali smo Tuzlu nekad i sad, spajali smo one koji žive još uvijek i oni koji danas žive daleko od Tuzle, spajali smo kontinente, zemlje, spajali smo Tuzlanke i Tuzlake bilo gdje da su, i potvrdili smo – ovaj grad se voli!

Iz opisa epizode izdvajamo: 

U šezdestoj ukupnoj epizodi video podcasta o Tuzli – „Tuzla calling“ ujedno i posljednoj epizodi ovog serijala donosimo retrospektivu svih priča koje su nastale u okviru prvog podcasta naše medijske kuće. Prvi put, u zadnjoj epizodi kroz svjedočanstva voditelja i voditeljica, scenarista, producenata donosimo iskustva i saznanja kako su birane teme, kako su nastajale priče, sa kojim izazovima se produkcijski tim susreo tokom godinu dana koliko je ovaj podcast trajao, od prve epizode koja je objavljena 28. aprila 2021. godine do zadnje epizode 15.aprila 2022. godine.

Vašoj pažnji preporučujemo i epizodu koja je obilježila prošlu sedmicu, a ukoliko je niste pogledali možete to učiniti u produžetku teksta.

Priče koje se "kriju" iza kolekcija Međunarodne galerije portreta Tuzla - Tuzla calling - Podcast

Inače, prvi video podcast o Tuzli – “Tuzla calling” nastao je u trenutku kada se cijeli svijet borio sa pandemijom i kada su naša kretanja bila restriktivna i uslovljena različitim ograničenjima kretanja i putovanja. Shvativši vašu nostalgiju i tugu zbog nemogućnosti da posjetite Tuzlu, vaše porodice i vaše prijatelje, svima vama koji živite daleko od Tuzle odlučili smo Tuzlu i njene ljude dovesti u vaše domove. Jednako tako, “Tuzla calling” proteklih godinu dana komunicirao je i slušao je sugestije i prijedloge svih onih koji žive u Tuzli, slušali samo vaš glas i vašu želju da se o voljenom gradu govori na drugačiji način.

Podsjećamo, cijeli serijal dostupan je na YouTube kanalu RTV Slon i na Soundcloud nalogu RTV Slon, a svi naši televizijski gledatelji i gledateljice serijal će moći nastaviti pratiti nedjeljom u 21:00 sat u programu TV Slon.

Podcast su podržali prijatelji iz projekta “Media for all” i to Vlada UK, British council i Thomson fondacija. 

POSLJEDNJE DODANO