Posljednja ovosezonska utakmica na Tušnju: Sloboda želi pobjedu!

Posljednja ovosezonska utakmica na Tušnju: Sloboda želi pobjedu!

Autor: -

Utakmica koju će fudbaleri Slobode odigrati sutra u 17:00 sati na stadionu Tušanj protiv fudbalera Krupe ima veliku važnost, u pogledu plasmana na četvrtu poziciju na tabeli. Podsjetimo Krupa je već dva puta na domaćem terenu pobijedila Slobodu identičnim rezultatom 3:0, a fudbaleri Slobode iz posljednjeg susreta sa Krupom na svome terenu također su izašli kao pobjednici, što se očekuje i u sutrašnjem meču.

– Imamo obavezu da u direktom susretu, kao što je bio i onaj prošle subote protiv Radnika i sutra protiv Krupe napravimo rezultat koji će nas ostaviti na toj četvrtoj poziciji. Rezultat koji nas ostavlja na toj četvrtoj poziciji je i neriješen rezultat, ali međutim on nama ne odgovara iz prostog razloga što u zadnjem kolu naredne subote znamo s kim mi igramo a i s kim oni igraju, rekao je između ostalog Vlado Jagodić – šef stručnog štaba FK Sloboda.

Fudbaleri Krupe u Tuzlu, dolaze rasterećeni a riječ je o mladoj ekipi koja je ponijela epitet ”Hita Prvenstva”, a stručni štab sa mladim igračima pravi dobru sportsku priču, smatra strateg Slobode.  Vlado Jagodić u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na kartonirane igrače, Harisa Mehmedagića i Almedina Dinu Zilkića, a zbog povrede će nedostajati i Aleksandar Subić.

– Žao mi je što nemam Mehmedagića, Zilkića i vjerovatno Subića, tri bitna igrača za jednu ovakvu utakmicu, a znamo vrlo dobro da je Subić prošlu utakmicu sa Krupom na stadionu Tušanj otvorio svojim golom, a da je za drugi bio asistent, da je Mehmedagić postigao drugi gol. To su određeni nedostaci u našoj ekipi, kazao je on.

Vladimir Grahovac je u ime ”Crveno – crnih” istakao da  u sutrašnjem susretu protiv Krupe prednost daje Slobodi.

– Krupa je prije svega ove sezone pokazala da je kvalitetna i mlada ekipa, koja se može nositi sa većinom ekipa u Bosni i Hercegovini i trebamo ih respektovati, ali sutra prednost i ulogu favorita dajem nama, tj. Slobodi, ističe Grahovac.

Recimo još jednom da se susret Sloboda – Krupa igra u subotu, 20. maja u 17:00 sati na stadionu Tušanj i da je ulaz za sve navijače i simpatizere ”Crveno – crnih” besplatan.