10 C
Tuzla
02.10.2023.

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Crvenog križa/krsta FBiH

Federalni  ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i generalni sekretar Crvenog križa/krsta Federacije BiH Namik Hodžić potpisali su danas Memorandum o razumijevanju između ove dvije institucije.

Memorandum podrazumijeva nastavak i razvijanje partnerstva u oblasti socijalne zaštite porodice i djece kroz ostvarenje zajedničkih strateških ciljeva, kao što su jačanje humanitarne diplomatije s ciljem smanjena siromaštva, promoviranje socijalnog uključivanja ranjivih skupina, humanih vrijednosti, ljudskog dostojanstva i mira. Riječ je i o pripremi i realiziranju zajedničkih projekata u oblasti brige o siromašnim, starim, kao i djeci s poteškoćama u razvoju i osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama u Federaciji BiH.

Ministar Drljača i generalni sekretar Hodžić složili su se kako uspješna i kontinuirana saradnja ovih partnerskih institucija predstavlja jedan od temelja za efikasno djelovanje i rad, kao i djelotvornu implementaciju budućih aktivnosti Crvenog križa/krsta FBiH, saopćilo je Federalno  ministarstvo rada i socijalne politike.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO