11 C
Tuzla
04.10.2023.

Potpisan ugovor za završetak izgradnje spomen – obilježja i muzeja sobe jedinice “Crni labudovi”

Federalni ministar raseljenih osoba  i izbjeglica Edin Ramić, danas je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, s predsjednikom Udruženja boraca „Crni labudovi“ Avdom Subašićem potpisao Ugovor o podršci za završetak izgradnje centralnog spomen – obilježja i muzeja sobe za 79 šehida, pripadnika ove jedinice iz 36 bosanskohercegovačkih općina i gradova.

Ovom prilikom ministar Ramić je upoznat o dinamici izgradnje kompleksa i aktivnostima koje se provode u sklopu muzej sobe.

– Poznata nam je ratna uloga „Crnih labudova“, ona je, prije svega, bila časna, hrabra i patriotska. U toj borbi je 79 mladih ljudi dalo svoje živote. Neki od njih dolaze iz povratničkih sredina i  stoga je važno da ih čuvamo od zaborava i njihov doprinos moramo isticati zbog generacija koje dolaze – kazao je ministar Ramić.

Predsjednik Udruženja „Crni labudovi“ zahvalio je ministru Ramiću na podršci i dodao da je Federalno ministarstvo od početka izgradnje davalo podršku za izgradnju spomen obilježja.

– Došli smo do zadnje, četvrte faze kada se izgradnja privodi kraju i kada je podrška najpotrebnija kako bi cijeli kompleks dobio konačan izgled i svoju funkciju. Radi se o kompleksu koji je posvećen članovima naše jedinice „Crni labudovi“, a koji su dali živote za našu domovinu. Zahvaljujem se ministru Ramiću koji je prepoznao našu potrebu, a mi ćemo nastaviti čuvati sjećanja na najbolje sinove naše domovine – kazao je Subašić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO