25 C
Tuzla
21.07.2024.

Potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava za kreiranje novih radnih mjesta u Gradačcu

Grad Gradačac je 16.06.2020. godine objavio “JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE TROŠKOVA KREIRANJA NOVIH RADNIH MJESTA U SKLADU SA POTREBAMA PODUZETNIKA I OBRTNIKA SA PODRUČJA  GRADA GRADAČAC”, a na osnovu Sporazuma broj 06/3-28-1857/17 potpisanog 18.06.2018.  između Općine Gradačac i UNDP-a BIH, a vezano za implementaciju Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog pravljanje (MEG) kojeg u potpunosti podržava i finansira Vlada Švicarske.

Predmet poziva bila je dodjela sredstava i sufinansiranje troškova kreiranja novih radnih mjesta u skladu sa potrebama poduzetnika i obrtnika sa područja grada Gradačac, a koja će se namjenski finansirati iz zajedničkih sredstava Grada Gradačca i MEG Projekta.

Gradonačelnik Edis Dervišagić čestitao je svim korisnicima na uspješnim aplikacijama i istakao da nakon završenog javnog poziva i ocjene komisije, odabrano 11 korisnika (od čega 2 start up projekta) te će u narednom periodu tim subjektima biti dodijeljeno ukupno 136.456 KM, u cilju kreiranja novih 12 radnih mjesta za naše sugrađane. Finansirane su isključivo proizvodne i proizvodno-uslužne djelatnosti.

Ovim putem se Grad Gradačac zahvaljuje Vladi Švicarske i MEG projektu na ukazanom povjerenju i finansijskoj podršci te se nadamo da će se ovakvi uspješni projekti nastaviti i u budućnosti.

Vezane vijesti

TUZLA