Potvrđeni rezultati i dodijeljeni mandati u Dom naroda PSBiH iz Federacije BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) danas je na sjednici donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata  u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

Pema potvrđenim rezultatima iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani su: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Denis Bećirović i Bakir Izetbegović.

Prema potvrđenim rezultatima iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Zlatko Miletić, Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak.

Centralna izborna komisija BiH danas je utvrdila rezultate prijevremnih izbora za gradonačelnike Doboj i Trebinja, te načelnike općina Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domaljevac-Šamac, Drvar, Kakanj i Ribnik.

Odluka o utvrđivanju rezultata i utvrđeni rezultati će biti dostupni javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.