Povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici zabrana prevoza eksplozivnih materija

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (u mjestu Kovačići) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Zbog izvlačenja vozila koje je jutros sletilo sa ceste, trenutno je obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu sarajevo (smjer Blažuj-Ilidža).

 

U većem dijelu BIH, zbog kiše, kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

 

Povodom 24. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima: Sarajevo-Olovo-Kladanj-Luke, Tuzla-Živinice-Stupari-Kladanj-Luke i Tuzla-Kalesija Caparde. Danas će, u vremenu od 12 do 22 sati na dionicama  Luke-Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac-Zeleni Jadar na snazi biti zabrana za vozila preko 3,5 tone. Sutra (11.07.) na snazi će biti zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika idu prema Srebrenici.

 

Učesnici memorijalne trke nastavili su put prema Potočarima, preko Olova, Kladnja, Vlasenice do Potočara, gdje se očekuju večeras. Molimo vozača da u trenutku prolaska učesnika trke budu maksimalno oprezni.

 

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

 

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

 

Podsjećamo, sanacioni radovi izvode se i u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično-jednom trakom).

 

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Ključu i Mostaru.

 

Na graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.