Povodom Dana državnosti BiH: Konvoj pomoći za povratnike u RS

Povodom Dana državnosti BiH: Konvoj pomoći za povratnike u RS

Objavio: -

Povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH, Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet“ dopremilo je konvoj pomoći za bošnjačke povratnike u Republiku Srpsku.

Pomoć “Merhameta” dobit će brojni povratnici u: Prijedoru, Banja Luci, Kostajnici, Bosanskom Novom, Bosanskoj Gradišci, Bosanskoj Dubici, Bosanskom Kobašu, Prnjavoru, Derventi, Doboju, Tesliću, Kotor Varošu i Ćelincu.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenana Vrbanjca, koji je predvodio konvoj, kazao je da su u organiziranju cjeokupne akcije uključeni bili svi regionalni odbor ove humanitarne organizacije.

– Cilj nam je bio da, povodom našeg velikog praznika, povratnicima u RS pošaljemo poruku da nisu sami i da uvijek mogu računati na našu podršku. Zato je “Merhamet” odlučio da Dan državnosti BiH obilježi na taj način da posjetimo povratnike i uručimo im znatnu pomoć u raznim prehrambenim artiklima, sredstvima za higijenu, povrću sa našeg poljoprivrednog imanja u Zavidovićima, paketima, školskom priboru i drugim stvarima neophodnim za život – kazao je Vrbanjac.

Prema njegovim riječima, briga o povratnicima u RS je jedan od „Merhametovih“ prioriteta.
– Otuda i naš plan da rad “Merhameta” u manjem bh. etnitetu ojačamo, kako bi mogli biti od koristi socijalno urgoženim građanima. Nastojimo da im kroz razne projekte omogućimo održivi povratak i da žive od vlastitog rada. Zato je “Merhamet” sa svojim aktivnostima sve prisutniji u RS, gdje nastoji postaviti neke nove, čvršće temelje, za dobrobit socijalno ugroženih porodica kojima je neophodna pomoć – poručio je Vrbanjac.