Požar u Neumu i dalje aktivan

Požar u Neumu i dalje aktivan

Objavio: -

Prema informaciji iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a, na području Neuma još je aktivan požar, gori trava i nisko raslinje, a vatra za sada ne ugrožava kuće.

Situacija na požarištu na planini Čvrsnica je nepromijenjena u odnosu na prošlo izvješće. Još uvijek ima požarnih točaka na nepristupačnom terenu.

Također, na području općine Stolac ugašen je požar iznad naseljenog mjesta Gornja Duboka. U mjestu Kruševo gorilo smeće, trava i nisko raslinje.

Na području općini Konjic, u mjestima Čelebići, Orahovica i Zukići, gorila je borova šuma, trava, nisko raslinje i kontejneri.

Požari koji su izbili u nedjelu u općini Čitluk, stavljeni su pod nadzor i ugašeni su.

Na području općine Čapljina bilo je aktivno nekoliko požara, u Vlašićima izgorila freza i plastenik, dok je u Gabela Polju gorila trava i raslinje uz željezničku prugu.

Na području Mostar bilo je aktivno 13 požara, a u nedjelju vatrogasci su u Potocima gasili požar na obiteljskoj kući. Gorjela je trava i nisko raslinje oko obiteljskih kuća, a došlo je i do požara na jednoj obiteljskoj kući, kojom prilikom je izgorio dio krova.

Izvor: RTV Slon/ Fena