0.5 C
Tuzla
03.12.2023.

Poziv izvođačima sevdalinke i harmonikašima – Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ 2020 otvoren do 30. oktobra

Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora. Festival će od 01-03. decembra 2020. godine doživjeti svoje dvanaesto izdanje.

PRIJAVE AUTORA I TAKMIČARA

Uokviru Festivala Sevdalinke i Festivala Harmonikaša, u toku su dva konkursa za prijave. Rok za oba konkursa se produžava do 30. oktobra. 2020 godine.

PRIJAVA ZA AUTORE I IZVOĐAĐE: https://festivalsevdalinke.com/prijave-za-festival-sevdalinke/

PRIJAVA ZA TAKMIČARE/KE FESTIVALA HARMONIKAŠA: https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/

 

Ove godine kao i prethodnih smo pripremili velike nagrade koje uključuju i novu Guerrini harmoniku za pobjednika/icu takmičenja harmonikaša.

 

 

FESTIVAL U DOBA PANDEMIJE

Ovogodišnji Festival sevdalinke i Festival harmonikaša će u potpunosti prilagoditi svoje djelovanje trenutnoj situaciji, te uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održati isti u formi koja bude u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

 

Uživajte u najljepšim izvedbama sevdalinke na dosadašnjim Festivalima na youtube kanalu:

https://www.youtube.com/channel/UCmouTwYnX15WPCll95CZhCA

 

 

Vezane vijesti

TUZLA