21.7 C
Tuzla
02.12.2023.

Poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje manifestacija kulture i izdavačke djelatnosti

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona poziva sva zainteresovana pravna lica registrovana za obavljanje kulturnih djelatosti sa sjedištem na području TK da podnesu zahtjeve za dodjelu sredstava za sufinansiranje manifestacija kulture i izdavačke djelatnosti.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je uslove, kriterije i postupke raspodjele sredstava za manifestacije kulture od interesa za TK na osnovu kojih će vršiti raspodjelu sredstava u ukupnom  iznosu od 130.000 KM. Riječ je o sufinansiranju programa/projekata manifestacija kulture u iznosu od 120.000 KM i izdavačke djelatnosti u iznosu od 10.000 KM. Prema ovom dokumentu svaki podnosilac zahtjeva za manifestacije kulture može predložiti samo jedan program/projekat i ostvariti sredstva u maksimalnom iznosu do 7.000 KM dok je u oblasti izdavačke djelatnosti pojedinačan maksimalni iznos do 2.000 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona će, nakon višegodišnje pauze, ponovo sufinansirati projekte izdavačke djelatnosti u oblasti kulture. Sve potrebne obrasce kao i detalje zainteresovani korisnici mogu pronaći na web stranici Vlade TK.

Popunjeni obrazac sa propratnom dokumentacijom predaje se putem pošte ili na pisarnicu Zajedničkih službi kantonalnih organa na adresu Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Rudarska 65, 75 000 Tuzla. Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 035/369-409 i 035/369-352 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Vezane vijesti

TUZLA