Pozorišta mladih Tuzle: Treća samostalna izložba “Nisi sam/a”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U ponedjeljak 28.12.2020. sa počektom u 18.00 sati, na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) upriličit će se otvaranje treće samostalne izložbe slika tuzlanskog umjetnika Ramova, pod nazivom “Nisi sam/a”.

Umjetnik je u svojim radovima prikazao neprestanu unutrašnju borbu za prihvaćanjem, postojanjem, ali i borbu sa okolinom, kroz obrađivanje teme očuvanja mentalnog zdravlja mladih koje je iznimno važno naročito u ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo.

Ova izložba je dio završnice projekta “Očuvanje mentalnog zdravlja mladih” a koji realizuje Udruženje “Mladi Tuzle” u partnerstvu s Pozorištem mladih Tuzle, uz podršku Grada Tuzla, Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Centra za kulturu Tuzla.

Pored otvaranja izložbe na manifestaciji u ponedjeljak bit će upriličena i dodjela nagrada za pobjednike literarnog konkursa „Nisi sam/a“ u kojem su učestvovale osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti kojie su realizovane u periodu od augusta do kraja decembra u projektu „Očuvanje mentalnog zdravlja mladih“ su:

  • Istraživanje stanja svijesti mladih o mentalnom zdravlju,
  • Osposobljavanje stručnjaka za rad sa mladima (trening za trenere)
  • Realizacija informativnih i dramsko pedagoških radionica o mentalnom zdravlju za 60 mladih
  • Raspisivanje konkursa, izbor i dodjela nagrada i priznanja za najuspješnije literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola TK na temu očuvanje mentalnog zdravlja mladih ljudi
  • Priprema i realizacija završnog scensko-umjetničkog performansa o mentalnom zdravlju mladih.

Tim projekta čine: Amila Beširović, Adnan Mujkić, Melisa Telarević Ramić, Kemal Fazlić i Ramo Tučić (Ramov)

Važno je napomenuti da se završna manifestacija održava u skladu sa mjerama i preporukama COVID 19, tako da je događaj zatvorenog tipa i za ograničeni broj publike.