Pozorište mladih Tuzla sa predstavom „PAT“ gostuju danas u Kneževu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Predstava „PAT“ je nastala u okviru projekta „Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg je implementiralo Udruženje „Vive žene“ Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansirala Evropska unija. To je interaktivna, socijalno angažirana predstava koja otvara mnogo pitanja vezanih za probleme odrastanja tinejdžera u današnjem vremenu. Koncept rada s mladima u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle zasnovan je na istraživanju učesnika radionica o problemima mladih ljudi iz sfere života u porodici, školi, ulici, među vršnjacima. Rezultati njihovog istraživanja su pokazali koliko je fenomen samopovređivanja kod mladih aktuelan i prisutan problem u našoj sredini, među populacijom tinejdžera, onosno adolescenata koji nastoje duševnu bol potisnuti fizičkom, tako da sebi namjerno nanose povrede, a sam čin je praćen osjećajem krivice, odbacivanjem, otuđenjem, sramotom, manjkom samopouzdanja!

Pozorište mladih sa ovom predstavom gostovalo je jučer na sceni Centra za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš, a danas će je moći pogledati svi zainteresovani na sceni Kulturnog centra Kneževo u 14.00 sati..

Predstava se u Kotor Varošu i Kneževu izvodi sa ciljem da podstakne razvoj omladinske kulture, ali sa druge strane cilj je da se, kroz okrugli stol i diskusiju sa publikom nakon odigranih predstava, publika upozna sa vrstama nasilja, posljedicama zanemarivanja i davanja odgovora na pitanja šta svaki pojedinac može učiniti da ne dođe do nasilja?