Pozorište mladih Tuzla: Sutra finalna aktivnost projekta ”Saobraćajni bonton”

     

Sutra u 18.00h u dvorani Kaleidoskop, Pozorište mladih Tuzle u saradnji sa Udruženjem „Mladi Tuzle“ i Centrom za kulturu Tuzla realizovat će finalnu aktivnost projekta „Saobraćajni bonton“ kojeg sufinansira Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona po osnovu raspodjele namjenskih sredstava prikupljenih od naknade za obavljanje tehničkog pregleda vozila za 2019. godinu.

Projekat „Saobraćajni bonton“ realizovan je od  1.10.2019. do 8.1.2020. godine i imao je za cilj da kroz dramske radionice edukuje 40 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz 11 osnovnih škola u Tuzli kao direktne i 300 osoba u publici kao indirektne korisnike projekta. Model edukacije je dramska pedagogija kao specifičan model djelovanja na svijest ljudi. Dramski edukatori su zajedno sa polaznicima mlađe grupe Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle pripremili edukativni performans kao finalni rezultat dramskih radionica koji će biti izveden u četvrtak, 8.1.2020. godine u 18.00h na sceni Pozorišta mladih Tuzle/dvorana Kaleidoskop. Prije početka performansa prisutnima će se obratiti Edin Buševac, Ministar u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

U performansu igraju: Andi Kapidžić, Armela Ceraj Cerić, Armin Grabić, Elma Jašarević, Faris Srabović, Isak Pelesić, Kenan Ćatić, Lamija Avdić, Lana Arnautović, Lana Mandžić, Merjem Šmigalović, Mia Iveljić, Nejra Dedić, Nejra Džanić, Omar Pašić, Sajra Redžić, Sarah Šmigalović, Vedad Bajrić, Vedad Naimkadić, Vedad Šerifović, Vildana Bešić i Tarik Salkanović.

Rad sa grupom potpisuju Lejla Sinanović i Meliha Hamzić.