Pozorište mladih Tuzle: Danas i sutra gledajte “Princezu na zrnu graška”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa akcijom emitovanja online snimaka pozorišnih predstava. Za danas i sutra u 12:00 sati na svojoj Facebook stranici organizovat će prikazivanje predstave “Princeza na zrnu graška”.

Ispitni materijal „Princeza na zrnu graška“ nastao je tokom rada grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu i mlade, napredne faze 2016. Oni su kao grupa od septembra 2016. proučavali probleme kojima su okruženi i koji ih muče, te je originalna bajka Princeza na zrnu graška, Hans Christiana Andersena samo poslužila kao inspiracija za pričanje priče o njihovim trenutnim brigama. Režiju ispitnog materijala i rad sa grupom potpisuju Amila Beširović i Ena Ovčina, a saradnice u radu su Hana Džaferović i Arnela Galijašević.

Iz Pozorišta mladih pozivaju publiku da piše koje predstave želi gledati na online kanalu Pozorišta mladih.
“Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.”, navedeno je u saopćenju POzorišta mladih Tuzle.

S obzirom na mjere zabrane kretanja i javnog okupljanja koje su u skladu sa prevencijom širenja koronavirusa, Pozorište mladih Tuzle produžava rok upisa u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle do 24.4.2020. godine za uzrast od 6 do 29 i uzrast iznad 29 godina. Upis i prijave vrše se isključivo putem telefona: 061 365 600.