Pozorište mladih Tuzle: Danas izvođenje gostujuće predstave „Anin svijet snova“

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Danas će se na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) sa početkom u 17.00h odigrati predstava za djecu „Anin svijet snova“. Riječ je o gostujućoj predstavi glumačke ekipe Pan teatra iz Beograda koju organizuje Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ uz podršku Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla.

Tekst je napisala Olivera Viktorović Đurašković, a režiju potpisuje Bojana Đurašković. U predstavi igraju: Bojana Đurašković, Tijana Upčev, Petar Arsić i Mario Šaran. Mario Šaran je dugogodišnji član Pozorišta mladih Tuzle koji je nakon završenog Dramskog studija Pozorišta mladih Tuzle završio glumu u Beogradu.

U trajanju od 45 minuta, šumska vila traži pomoć djevojčice čistog srca Ane, da pobjede zlog čarobnjaka Baltazara i oslobode šumu, kako bi vratili vili moći koje joj je zli čarobnjak oduzeo.

Na putu do Baltazara, srešće se sa raznim izazovima koje priređuju Baltazarovi podanici. Dječjom snalažljivošću i neiskvarenošću, vila i Ana pokušavaju da premoste sve prepreke koje im postavljaju Baltazar i njegovi podanici: uobraženi Lav, lukava Lija, uspavani Meda i smotani Časovničar. Čistota srca može srušiti i najopasnije čini. Predstava je interaktivnog karaktera, obiluje pjesmama, plesom i humorom. Kroz svaku scenu vila i Ana dolaze do nove pouke.