20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

Pozorište mladih Tuzle i Centar za kulturu Lukavac potpisali Memorandum o saradnji

Danas je u prostorijama JU Centar za kulturu Lukavac potpisan Memorandum o saradnji između Pozorišta mladih Tuzle i Centra za kulturu Lukavac.

Memorandum o saradnji je potpisan u cilju unapređenja i razvoja kulture i umjetnosti i promocije omladinskog aktivizma na području općine Lukavac i grada Tuzle, s akcentom na razvoj omladinske kulture i umjetnosti.

Saradnja između ove dvije kulturne ustanove odvijaće se u skladu s općim aktima, pravilnicima i statutima potpisnica, te u okviru primjene Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o kulturi Tuzlanskog kantona.
U okviru navedene saradnje radit će se na uspostavljanju mehanizama ispostave paketa programskih aktivnosti i kulturno-umjetničkih programa Pozorišta mladih Tuzle u prostore Centra za kulturu Lukavac, pokretanja partnerskih, produkcijskih i koprodukcijskih projekata iz kulture i umjetnosti, te realizacije edukativnih, obrazovnih i informativnih sadržaja od značaja za jačanje djece i mladih.

U cilju uspješne implementacije uspostavljene saradnje, za lokalnog koordinatora imenovan je Muris Vehabović iz Lukavca, dugogodišnji član Pozorišta mladih Tuzle. Za potrebe realizacije navedene saradnje, Centar za kulturu Lukavac osigurava stalni kancelarijski prostor za koordinaciju uspostavljene saradnje.

Vezane vijesti

TUZLA