Pozorište mladih Tuzle: Online emitovanje predstave “Ljepotica i zvijer”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Pozivajući građane da se pridržavaju svih mjera prevencije širenja koronavirusa izdatih od nadležnih ustanova, Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa online prikazivanjem snimaka pozorišnih predstava nastalih u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.

Za nedjelju 29.3.2020.godine u 12.00h i u 19.30h na svojoj facebook stranici organizuje online prikazivanje predstave  “Ljepotica i zvijer” (Režija: Adnan Mujkić) nastale u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle 2015. godine.  U navedenom terminu emitujemo snimak predstave napravljen prilikom izvođenja predstave na sceni Bosanskog kulturnog centra TK 24.03.2016.

 

“Napominjemo da je mart 2020. godine mjesec kada Udruženje “Mladi Tuzle” slavi svoj 16-ti, a Pozorište mladih Tuzle svoj 12-ti rođendan. Zbog otkazanih aktivnosti 16. Dana Mladih Tuzle, ovo su načini da ostanemo u kontaktu sa našim korisnicima i publikom. Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu” – kazali su iz ovog pozorišta.

Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.