Pozorište mladih Tuzle: U srijedu online emitovanje predstave “Weseljaci”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Pozivajući građane da se pridržavaju svih mjera prevencije širenja koronavirusa izdatih od strane nadležnih ustanova, Pozorište mladih Tuzle nastavlja sa online prikazivanjem snimaka pozorišnih predstava nastalih u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.

Za srijedu 25.3.2020.godine u 20.00h na svojoj facebook stranici organizuje online prikazivanje predstave  “Weseljaci” (Režija: Adnan Mujkić) nastale u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle 2014. godine.  U navedenom terminu emitujemo snimak predstave napravljen prilikom izvođenja predstave na sceni Narodnog pozorišta Toša Jovanović, Zrenanin. Predstava je po sadržaju komedija koja na komičan način priča važnu priču o svima nama. Nije namijenjena za uzrast ispod 14 godina.

Kako bismo sa našom publikom ostali u kontaktu, odlučili smo se igrati, te vas pozivamo da nam se javite  nakon odgledane predstave i napišete nam vaša mišljenja o tome kako bi po vama mogao izgledati nastavak ove priče: šta se može desiti sa likovima, gdje žive, šta rade, čime se bave, kakve sudbine su ih zadesile i sl. Budite slobodni iznijeti vase mišljenje i prijedloge. Pisati nam možete u inbox facebook stranice Pozorišta mladih Tuzle ili na mail: [email protected]

Sva dobijena mišljenja naš tim stručnjaka će uvažiti i tako kreirati novi scenarij po kojem ćemo u budućnosti pripremiti predstavu “Weseljaci 2”. Biće to scenarij koji će nas sve podsjećati na specifičnost uslova u kojima je i nastao. Pozivamo vas da nova predstava Pozorišta mladih Tuzle bude ona u kojoj će se uvažiti vase želje, potrebe, mišljenja i koju ćete vrlo rado gledati.

Napominjemo da je mart 2020. godine mjesec kada Udruženje “Mladi Tuzle” slavi svoj 16-ti, a Pozorište mladih Tuzle svoj 12-ti rođendan. Zbog otkazanih aktivnosti 16. Dana Mladih Tuzle, ovo su načini da ostanemo u kontaktu sa našim korisnicima i publikom.

Pozivamo našu publiku da nam piše koje predstave želi gledati na našem online kanalu.

Ova aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.

Trenutno je u toku upis polaznika u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle za uzrast od 6 do 29 i uzrast iznad 30 godina. Prijave su isključivo putem telefona: 061 365 600.

 

Vaši Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja