Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u naselju Šićki Brod

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Adisa Mujkanovića (39) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Postoji osnovana sumnja da je Mujkanović u večernjim satima 7. novembra 2020. godine učestvovao u tuči sa još dvije osobe unutar i ispred  ugostiteljskog objekta u tuzlanskom naselju Šički Brod, pri čemu je i sam povrijeđen od udarca flaše u glavu. U tuči je Mujkanović sedamnaestogodišnjem R.R zadao dva udarca oštrim predmetom u grudni koš od čega je preminuo, te je bratu oštećenog  S.R također nanio povrede oštrim predmetom u predjelu leđa.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja su izuzeti određeni predmeti koji će biti vještačeni, te su u toku i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj.

Mujkanović je iste večeri, nakon što mu je ukazana medicinska pomoć, lišen slobode. Obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage  i ispitao osumnjičenog.