Predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla Aleksandar Vujadinović napustio SDP i prešao u SDBiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla i jedan od najuglednijih ortopeda u Bosni i Hercegovini, sada već bivši član GO SDPBiH Tuzla Aleksandar Vujadinović napustio je SDP i pristupio Socijaldemokratama Bosne i Hercegovine (SDBIH).

Čin potpisivanja pristupnice, koju mu je uručio predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, obavljen je u centrali SDBiH.

”Čast nam je što je Socijaldemokratama Bosne i Hercegovine pristupio eminentni, jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti ortopedije u BiH, pa i šire. Na ovaj način dokazujemo da želimo promijeniti stanje u zdravstvu TK, kao i cjelokupno stanje na našem kantonu. Stanje u društvu se može promijeniti samo ulaskom u vlast i aktivnim učestvovanjem, a ne iz opozicionih klupa”, izjavio je predsjednik SDBiH Enver Bijedić.

Doktor medicinskih nauka Aleksandar Vujadinović je rođen 1964. godine u Tuzli gdje je nakon završene osnovne škole i Gimnazije zavšio i studij medicine. Nakon završenog studija započinje sa radom u UKC-u Tuzli, a za vrijeme ratnih dejstava je u svojstvu ljekara bio pripadnik Armije BiH.

Trenutno je zaposlen kao šef odjela za oboljenja kičme u Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC-u Tuzli. Za vrijeme specijalizacije boravio u SAD, Francuskoj, Švicarskoj, Švedskoj i drugim zemljama zapadne Evrope u kojima je završio i dvije subspecijalizacije iz spinalne hirurgije. Nakon imenovanja od strane Ministarstva pravde duži niz godina obavlja funkciju vještaka medicinske struke iz oblasti ortopedije i traumatologije.

Aktivan je u radu teniskog kluba ”Sloboda” i dobitnik plakete RSD Sloboda. Član je humanitarnog udruženja LIONS u Tuzli.

Na Lokalnim izborima 2016. godine, Aleksandar Vujadinović je dobio najviše pojedinačnih glasova u Tuzli.

Postoje informacije i da će u narednim danima još nekoliko vijećnika u Gradskom vijeću Tuzla napustiti SDP BiH i pristupiti nedavno osnovanoj stranci Socijaldemokrate BiH. Među tim vijećnicima su i oni koji su u rukovodstvu Gradskog odbora SDP BiH Tuzla. U SDBiH za RTV Slon za sada nisu htjeli govoriti o imenima vijećnika koji su iskazali interes za članstvo u ovoj stranci, uz konstataciju da će i to biti poznato vrlo brzo.