Predsjednik Bjelorusije pozvao članove Predsjedništva BiH na Evropske igre

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Bjelorusije za BiH Aleksandra Ponomareva kada je konstatirano da bilateralni odnosi nisu opterećeni otvorenim pitanjima.

Istaknuto je da postoji obostrana spremnost za njihovim unapređenjem, s posebnom zainteresiranošću za poboljšanje privredne, kulturne, obrazovne te saradnje u oblastima turizma i sporta.

Razgovarano je o potrebi jačanja saradnje i razmjeni posjeta na svim nivoima, te ugovornog reguliranja bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Ambasador Bjelorusije prenio je poziv predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka Predsjedništvu BiH za prisustvo otvaranju 2. Evropskih igara u Minsku.

Predsjedavajući Dodik informirao je novoimenovanog ambasadora o političkoj situaciji u BiH i procesu konstituiranja vlasti, a istaknuto je da je članstvo u EU vanjskopolitički prioritet i cilj BiH.

Ambasador Bjelorusije izrazio je uvjerenje da će tokom svog mandata biti posvećen jačanju sveukupne bilateralne saradnje  dvije zemlje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.