Predsjedništvo KO SDP-a Tuzla: Od poslanika u Skupštini TK tražiti podršku za...

Predsjedništvo KO SDP-a Tuzla: Od poslanika u Skupštini TK tražiti podršku za Manjinsku vladu Građanskog bloka

Objavio: -

Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla obavještava javnost da je na održanoj 27. sjednici Proširenog predsjedništva KO  SDPBiH , razmatrana aktuelna politička situacija na području Tuzlanskog kantona i da su donešeni  između ostalih  i sljedeći zaključci:

  1. KO SDP BiH Tuzla ,uvažavajući zaključke Glavnog odbora SDP BiH i ranije donešenog svog zaključka, pokreće aktivnosti na pregovorima u cilju uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu na „Građanskoj platformi“ sa DF, NS, SBB i SBiH.
  2. Ukoliko novi pregovori u narednih sedam /7/ dana ne budu uspješni i ne budemo imali dogovor na platformi Građanskog bloka 19 poslanika (SDP, DF, SBB, SBiH i NS), Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla će kao pobjednička stranka u Tuzlanskom kantonu sačiniti program i mjere rada kao planirani Program buduće Vlade. Predloženi Program i mjere dostaviti svim zastupnicima u Skupštini Tuzlanskog kantona i pozvati sve kantonalne zastupnike koji kao pojedinci žele podržati SDP-ov Program i mjere, da podrže Manjinsku Vladu Građanskog bloka u kojoj će funkciju prmijera i najmanje šest /6/ ministara imati SDPBiH.
  3. Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDPBiH Tuzla, prošireno sa predsjednicima GO/OO SDPBiH iz Tuzlanskog kantona, predsjednicima/cama, savjeta i interesnih oblika organizovanja , načelnicima iz TK, zastupnicima/cama u zakonodavnoj vlasti na svim nivoima u BiH,  jednoglasno su dali podršku predsjedniku KO SDPBiH Tuzla  Enveru Bijediću za nastavak aktivnosti i pregovora u cilju formiranja vlasti u TK.