25 C
Tuzla
23.05.2022.

Predstava “Kralj Betajnove” premijerno na sceni Narodnog pozorišta Tuzla 21. aprila

“Kralj Betajnove” saga je o moći i njenim razarajućim svojstvima, o tome koliko zapravo čovjek biva opijen vlašću i kako u toj želji da ima moć, čovjek ostaje sam. Za Seminu Mujkanović ova predstava je drugi projekat koji radi u Narodnom pozorištu Tuzla. Ističe da je lik kojeg tumači i jedan od težih koje je do sada radila.

Mogu reći da mi je prije svega velika čast igrati sa ovim glumačkim ansamblom, da sam jako zahvalna. Proces je bio težak, ovo je jedan od meni lično težih likova koje igram, ali sam jako zadovoljna. Bilo je malo iscrpljujuće, ali interesantno i izazovno”, rekla je Semina Mujkanović, glumica Narodnog pozorišta Tuzla.

Isto mišljenje dijeli i glumac Luka Spasojević kojem je uloga u predstavi “Kralj Betajnove” najveći zadatak kojeg je dobio od Narodnog pozorišta Tuzla. Kaže, da je uživao zbog ugodne i prijateljske atmosfere.

Mislim, super mi je bilo zbog mladih glumaca, jer su to moje kolege i prijatelji i mogao sam s njima da mimo predstave lakše razgovaram i dijelim neke probleme, a sa starijim kolegama iz Narodnog pozorišta mimo scene sam nailazio na savjete i upute kako da dođem do nekog rješenja, tako da je bilo veoma ugodno i prijateljski”, istakao je Luka Spasojević, glumac Narodnog pozorišta Tuzla.

U vrijeme kada se i na svjetskom nivou pozicije moći koriste za manipulaciju običnih i nedužnih ljudi, predstava “Kralj Betajnove” režisera Gorana Damjanca aktuelnija je nego ikada, i postavlja sva pitanja koja bi jednog čovjeka osvijestila.

Kada ostvarite rezultat, kada to svečanom premijerom bude podijeljeno s publikom, onda zadovoljstvo bude još veće. Mi smo sretni da smo uspjeli napraviti ponovo jednu veliku predstavu”, kazao je Mirza Ćatibušić, direktor Narodnog pozorišta Tuzla.

Premijerno izvođenje predstave bit će 21. aprila sa početkom u 19 sati i 30 minuta na sceni Narodnog pozorišta Tuzla, dok će naredni dan u istom terminu biti izvedena i prva repriza predstave.

POSLJEDNJE DODANO