Premijera predstave “Više no što možeš ponijeti” sutra na sceni Pozorišta mladih Tuzle

     

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) sutra će biti izvedena premijera predstave “Više no što možeš ponijeti” koja je nastala u okviru projekta “RE produkt”u saradnji sa Udruženjem „Mladi Tuzle“ i Centrom za kulturu Tuzla uz finansijsku podršku Grada Tuzla i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

U okviru projekta „RE produkt“ kojeg je tokom 2019. godine realizovalo Pozorište mladih Tuzle uz finansijsku podršku Grada Tuzla i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK realizovano je niz aktivnosti koje se odnose na reproduktivno zdravlje, rano stupanje u seksualne odnose, prevenciju maloljetničke trudnoće i prevenciju ovisnosti. U projekat je aktivno uključeno 20 mladih ljudi uzrasta od 14 do 20 godina koji su nizom aktivnosti osposobljeni da budu aktivni nosioci promjena u svom okruženju. Finalni rezultat projekta je interaktivna, društveno-angažovana, edukativna pozorišna predstave koje se igra u obliku Forum teatra gdje publika ima pravo da daje svoja mišljenja, stavove, predlaže promjene, savjete, postaje indirektni učesnik u ishodu navedene tematike predstave. Zbog svog sadržaja nije namijenjena za uzrast ispod 13 godina.

Premijerna izvođenja predstave „Više no što možeš ponijeti“ za koju režiju predstave potpisuje Amila Beširović, realizuje se na više lokacija u indirektnoj namjeri da umjetnost ne bude centralizovana aktivnost, nego da se i u okolnim mjestima grada Tuzle, kao sporedni cilj, podigne kulturna svijest mladih, te edukuje i stvari nova pozorišna publika.

Da podsjetimo premijerno izvođenje za Tuzlu je sutra 29.12. u dva termina i to u 18h i 20h.

Informacije/rezervacije mjesta: 061 365 600