-4 C
Tuzla
08.12.2023.

Predstavljen Nermin Bašić: “Evropa je i dalje jedini cilj”

Jučer je na vanrednoj press-konferenciji predstavljen Nermin Bašić, novi trener Tuzla Cityja koji je na plavoj klupi naslijedio Zlatana Nalića.

– Vratio sam se u grad Tuzlu, u poseban klub, sa posebnim grbom i klub koji vodi poseban čovjek. Privilegija je raditi sa Azmirom, ja radim drugi put i imam tu čast. Mogu reći da se vraćam kući, a otišao sam na lijep način, odnosno lijepo se rastao sa ovim ljudima. Klub je mnogo napredovao, isti ljudi su ostali tu i drago mi je zbog toga. Znam šta klub znači ovim ljudima, hvala im na povjerenju i na meni je da opravdam ukazano povjerenje, kazao je Nermin Bašić na otvaranju pressice.

Bašić je kazao da je dogovorio ugovor sa FK Tuzla City do kraja polusezone, odnosno osam kola zbog svog ‘zaleđenog’ statusa u Angoli.

– Zbog toga smo dogovorili saradnju do kraja ove godine, a onda ćemo vidjeti šta će se dešavati u Angoli, kao i ovdje, kazao je Nermin.

Govorio je i tome koliko poznaje ekipu koji je tek preuzeo.

– Tu sam već pet mjeseci u BiH, pratio sam ligu, ekipa je dobra i ima emocije. Svlačionica je zdrava i to mi je veoma bitna. Uz takav kolektiv možemo izaći iz krize. Plan je jasan – Evropa. Rođen sam pod pritiskom, a pritisak ne volim na igrače staviti. Ništa se u životu ne mora osim umrijeti, zato su Evropa snovi, istakao je Bašić.

O saradnicima koji će raditi s njim, Bašić je kazao:

– Ahmetović je tu, znamo se. Tražit ćemo kondicionog trenera, pa vidjet ćemo šta dalje.

Debitovat će na klupi u srijedu u Kupu BiH protiv Radnika iz Bijeljine, a u subotu je duel sa Širokim.

– Svi problemi se rješavaju pobjedama. Mora se dodati malo vegete u srijedu i subotu. Optimista sam za te utakmice. Ekipa ima kvalitet, ne vidim tu velikih problema da se ekipa ne može vratiti na pobjednički kolosijek. Došao sam radim, na terenu želim sve pokazati. Već sada svu odgovornost preuzimam na sebe, ne želim se sakrivati iza bilo koga. Svojim igračima ću dati sve, ali i uzeti im sve, rekao je Bašić.

Izuzev Tuzla Cityja u ranijem periodu je vodio Travnik i Metalleghe iz Jajca, a u Sloveniji ekipe Radomlja i Gorice, dok je zadnju sezonu i po radio u Angoli. Nakon što je u ranijem periodu već radio u našem klubu koji se tada zvao Sloga, ovo je njegov drugi povratak u plavo jato.

(RTV SLON / TUZLA CIYT)

Vezane vijesti

TUZLA