Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH kod Novalića

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sastanak s predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH s kojima je razgovarao o nastavku rješavanja problema ove populacije.

Premijer Novalić izložio je predstavnicima Koordinacije planirane aktivnosti Vlade Federacije BiH za naredni period. Naglasio je i konstatne napore koje Vlada preduzima na ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa, uz očuvanje stabilnosti izdvajanja naknada korisnicima boračko-invalidske zaštite i dostignutog nivoa postojećih prava.

Predstavnici Koordinacije informirali su premijera o trenutnom statusu boračke populacije, kao i aktivnostima na pripremi izmjena i dopuna zakonskih rješenja kojima bi se poboljšao status ovih kategorija. Sagovornici su složni da samo realnim zahtjevima i zajedničkim djelovanjem mogu poboljšati i unaprijediti status ove značajne kategorije našeg društva. Dogovoren je nastavak saradnje na izradi izmjena i dopuna zakonske regulative kojima bi im to bilo i omogućeno.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo.

U delegaciji Koordinacije bili su predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Almin Škrijelj, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Esad Delić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca Sabahudin Ramić i predsjednik Saveza nosilaca ratnih priznanja Aljo Bošnjaković, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.