11 C
Tuzla
27.09.2023.

Predstavnici OSTIM – industrijske zone Ankare posjetili Grad Tuzlu

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sastao se u četvrtak, 12.5.2022. godine, sa predstavnicima OSTIM – industrijske zone u Ankari.

OSTİM je jedna od najvećih industrijskih zona u Turskoj, svojevrsni grad malih i srednjih preduzeća s međunarodnom vrijednošću, u kojem posluje više od 6.200 preduzeća i više od 60.000 zaposlenika u 17 sektora i 139 poslovnih linija.

Predsjednik OSTIM-a, Orhan Aydin, zahvalio se gradonačelniku Imamoviću na prijemu, te podsjetio da prijateljstvo između Tuzle i Ankare, odnosno OSTIM-a traje još od devedesetih godina, kada je delegacija Općine Tuzla, u čijem sastavu je bio i gradonačelnik Imamović (tadašnji sekretar Općine) bila u posjeti Ankari. „Došli smo sa namjerom da potvrdimo naše prijateljstvo i da iskažemo interes za nastavkom saradnje. U nama imate istinske prijatelje i možete računati na našu podršku. OSTİM je međunarodni primjer i inspiracija sa svojim proizvodnim iskustvom i sposobnostima, integrativnim, inovativnim i održivim djelima i značajno doprinosi konkurentnosti industrije naše zemlje.“, rekao je predsjednik OSTIM-a, gosp. Aydin, te naglasio da Grad Tuzla u svakom momentu može računati na njihovu podršku i prijateljstvo.

Gradonačelnik Imamović se zahvalio na posjeti, podsjećajući na značaj podrške koju su predstavnici Vlade Republike Turske, gradova Ankare, Istanbula i drugih gradova i organizacija pružili Tuzli i Bosni i Hercegovini još od proglašenja nezavisnosti BiH. U nastavku razgovora gradonačelnik Imamović i pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Zijad Lugavić, predstavili su privredne potencijale Tuzle, sa posebnim naglaskom na mala i srednja preduzeća, proizvodno-prerađivačke kapacitete i potencijale u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, te su dogovorene aktivnosti na uspostavljanju poslovne saradnje Industrijske zone OSTIM i Grada Tuzle.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO