Predstavnički dom Parlamenta FBiH zasjeda naredne sedmice

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH zakazao je 10. i 11. septembra nastavak zasjedanja, koje je prekinuto 24. jula, te održavanje nove sjednice.

 

Potvrdila je to Feni šefica Kluba poslanika SBB-a Azra Hadžić-Bećirspahić podsjećajući da na trećoj redovnoj sjednici nije ni usvojen dnevni red jer je zasjedanje prekinuto na zahtjev stranačkih klubova iz novoformirane parlamentarne većine do izbora novog rukovodstva Doma.

 

Među najavljenim tačkama dnevnog reda je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda, Porodičnog zakona i Zakona o drumskom prijevozu u Federaciji.

 

Po okončanju ove sjednice planirano je održavanje novog zasjedanja na čijem se dnevnom redu nalazi Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH, izmjene i dopune Zakona o prekršajima i Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH.

 

U nacrtu su zakoni o sudskoj policiiiji, zaštiti zraka, poticanju razvoja male privrede, kao i izmjene i dopune zakona o vodama, vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, te o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u Federaciji BiH.

 

– Također, na 4. redovnoj sjednici planirano je i očitovanje o ovogodišnjem Programu rada Vlade, predloženim akcionim planovima za realizaciju strategija koje se odnose na razvoje drvne industrije, metalnog i elektro sektora i razvoj industrije građevinskog materijala u Federaciji BiH – dodala je Hadžić-Bećirspahić.