Predstavom „Komšizluk“ zvanično je otvoren 2. festival umjetnosti za djecu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Živinicama je počela festivalska čarolija za najmlađe, a priliku da ispolje kreativnost i talenat imali su jučer na radionicama klavira, klarineta i glume, koje su vodili akademski umjetnici Monika Tadić i Emir Ibrahimović. U večernjim satima djeca su imala priliku pogledati maštovitu predstavu „Komšizluk“ koja je nastala u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, a u režiji Belme Lizde-Kurt.

Drugog dana festivala očekuje nas radionica gitare, koju vodi profesor Muhamed Kuljanin, a zatim druženje djece sa piscima u okviru otvaranja Dječijeg odjela biblioteke, dok će večeras od 18:00 sati djeca imati priliku pogledati lutkarsku predstavu „Bajka o izgubljenom vremenu“ Mostarskog lutkarskog pozorišta, a u režiji Tamare Kučinović.

Festival će trajati do petka, a do tada djeca će uživati u radionicama i predstavama za djecu iz Narodnog pozorišta Tuzla, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Centra za kulturu i mlade Sarajevo, te donijeti odluku o najboljoj predstavi na festivalu.

Generalni pokrovitelj festivala je Gradonačelnik Samir Kamenjaković i Grad Živinice, Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK i Federalno ministarstvo kulture i sporta.