27 C
Tuzla
18.07.2024.

Premijer Tulumović obećao nabavku ultrazvučnog aparata za UKC Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je obećao nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla. Naime, nabavka ovog veoma značajnog uređaja bila je glavna tema današnjeg sastanka premijera Tulumovića sa predsjednikom i potpredsjednikom Udruženja dijaliziranih i svih transplantiranih bolesnika Tuzlanskog kantona Rasimom Halilčevićem Hajrudinom Garagićem.

Podsjećamo Udruženje je nedavno pokrenulo i inicijativu, za prikupljanje pomoći kako bi se osigurala sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata.

„Ovaj aparat je od izuzetne važnosti za pravilnu i pravovremenu dijagnostiku koja doslovno pacijentima spašava život“, kazali su Halilčević i Garagić.

Premijer Tulumović podsjetio je da su se već u saradnji sa Upravom UKC-a i donatorima uspjeli osigurati novi aparati za dijalizu, što je dalo značajan doprinos kvaliteti usluga koje se svakodnevno pružaju ovim pacijentima.

„Također smo i sa kantonalnog, ali i sa nivoa Federacije BiH do sada već osigurali značajna finansijska sredstva za Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Kao Vlada ne želimo diktirati gdje će se ta sredstva koristiti, to je posao Uprave UKC-a, ali očekujemo da ta sredstva uskoro rezultiraju i novim uređajima na svim klinikama, ali i uopće poboljšanjem nivoa medicinske usluge koja se pruža na UKC-u“, kazao je premijer Tulumović.

Također, premijer Tulumović je istaknuo da su rad i aktivnosti Udruženja vidljive i prepoznate, kao i da su od iznimnog društvenog značaja, te će u skladu s tim Vlada nastojati da u narednom periodu pomogne njegovo djelovanje.

 

Vezane vijesti

TUZLA