Premijer Tulumović obećao nabavku ultrazvučnog aparata za UKC Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je obećao nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla. Naime, nabavka ovog veoma značajnog uređaja bila je glavna tema današnjeg sastanka premijera Tulumovića sa predsjednikom i potpredsjednikom Udruženja dijaliziranih i svih transplantiranih bolesnika Tuzlanskog kantona Rasimom Halilčevićem Hajrudinom Garagićem.

Podsjećamo Udruženje je nedavno pokrenulo i inicijativu, za prikupljanje pomoći kako bi se osigurala sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata.

„Ovaj aparat je od izuzetne važnosti za pravilnu i pravovremenu dijagnostiku koja doslovno pacijentima spašava život“, kazali su Halilčević i Garagić.

Premijer Tulumović podsjetio je da su se već u saradnji sa Upravom UKC-a i donatorima uspjeli osigurati novi aparati za dijalizu, što je dalo značajan doprinos kvaliteti usluga koje se svakodnevno pružaju ovim pacijentima.

„Također smo i sa kantonalnog, ali i sa nivoa Federacije BiH do sada već osigurali značajna finansijska sredstva za Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Kao Vlada ne želimo diktirati gdje će se ta sredstva koristiti, to je posao Uprave UKC-a, ali očekujemo da ta sredstva uskoro rezultiraju i novim uređajima na svim klinikama, ali i uopće poboljšanjem nivoa medicinske usluge koja se pruža na UKC-u“, kazao je premijer Tulumović.

Također, premijer Tulumović je istaknuo da su rad i aktivnosti Udruženja vidljive i prepoznate, kao i da su od iznimnog društvenog značaja, te će u skladu s tim Vlada nastojati da u narednom periodu pomogne njegovo djelovanje.