22 C
Tuzla
12.08.2022.

Premijera dokumentarnog filma o progonu Bošnjaka iz Kozluka, Skočića i Šepka

U Domu kulture u Gornjem Šepku kod Zvornika održana je premijera dokumentarnog filma “Egzodus tri obruča” autora Elmedina Bošnjaka, a koji je rađen u produkciji Podrinjemedia i TV Podrinja iz Janje.

– Mi smo kroz naš prvi samostalni dokumentarni film učinili ono što je možda trebalo davno biti zapisano u nekim knjigama. Zahvaljujem se osnivaču produkcijske kuće Podrinjemedia Vahidinu Mulamustafiću, koji je svojevremeno okupio ekipu mladih ljudi s željom da iz najljepšeg dijela naše države, našeg Podrinje, plasiramo priče u svijet. Autor sam filma zajedno sa Senadom Hadžićem. Zahvaljujemo svim sagovornicima koji su ispričali kako je bilo te 1992. godine – kazao je Bošnjak, pred premijeru dokumentarnog filma.

Dokumentarni film “Egzodus tri obruča” sniman je proteklih mjeseci, a premijera je održana u sklopu kulturno- sportsko-zabavne manifestacija pod nazivom “Nijedna kuća k'o svoja”.

U sklopu promocije je postavljena izložba fotografija autora Ahmeta Bajrića Blicka, inače rođenog u Gornjem Šepku, a sadržaj fotografija je izgradnja Doma kulture u Šepku prije rata, kao i fotografije mještana također iz tog perioda sa raznih prilika u selu što je mnoge obradovalo da se prisjete starih, mladalačkih dana.

(RTV Slon/Fena)

POSLJEDNJE DODANO